Není potřeba mít za každou cenu čerstvé ovoce, když víte, jak správně použít ovoce mražené. Dokonce má mražené ovoce oproti čerstvému několik výhod.

Mražené ovoce na dort

Jak použít mražené ovoce na dort

  1. Ovoce nerozmrazujte předem - Na dort umisťujeme mražené ovoce až ve chvíli, kdy je připraven k pečení. Pokud bychom na dort dali ovoce rozmražené, pustilo by vodu a dort by se mohl rozmočit. Z tohoto důvodu udržujeme mražené ovoce ve zmrazeném stavu až do doby, než je přidáváme na dort.
  2. Před pečením obalte zmrazené ovoce v mouce - Zmrazené ovoce je kvůli přebytečné vodě těžší a má tendenci při pečení klesat. Abyste se tomuto problému vyhnuli, opatrně obalte mražené jahody nebo jakékoli ovoce, které se rozhodnete použít, v malém množství mouky.
  3. Zvyšte dobu pečení - Mnoho receptů, které používají čerstvé ovoce neuvádí upravenou dobu pečení pro mražené ovoce. Je samozřejmé, že jahodovo-rebarborový koláč připravený z mraženého ovoce by se měl péct déle, protože mražené ovoce snižuje teplotu náplně koláče. Chcete-li dosáhnout stejného výsledku jako u koláče s čerstvým ovocem, prodlužte dobu pečení o 5 minut nebo více.

Výhody mraženého ovoce

  • je k dispozici po celý rok
  • můžete ho použít ihned z mrazáku
  • je již umyté a připravené k použití
  • mražené ovoce je zmrazeno v době své největší zralosti ihned po sklizni, tudíž si zachovává chuť a živiny, někdy více než čerstvé
Jahody mražené
99 Kč
 
Mango
139 Kč
 
Borůvky
139 Kč