Pokud se ptáte, jak připravit pstruha na gril, tak se nebojte, není to nic složitého!

Naložený a okořeněný grilovaný pstruh na talíři

Tento recept je náš velice oblíbený pro přípravu pstruha, ale stejně dobře se hodí na jakoukoli rybu, kterou se chystáte grilovat. Recept je záměrně jednoduchý - marináda má pouze jemně podpořit hlavní chutě: rybu a oheň.

Ingredience

  • 6 filetů ze pstruha
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky sušeného kopru (pokud nemáte rádi kopr, můžete zvolit ¼ tymiánu)
  • ½ lžičky červených pepřových vloček (případně ¼ lžičky mletého kajenského pepře)

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte olivový olej, česnek, kopr, sůl a pepřové vločky.
  2. Směs nalijte na filety ze pstruha a potřete je ze všech stran, dokud se rovnoměrně nepokryjí.
  3. Před grilováním je přikryjte a nechte 12-24 hodin v chladu.
  4. Rybu grilujte na středně vysokém žáru do požadované propečenosti. Ozdobte podle potřeby.
  5. Dobrou chuť!

Jak dlouho dělat pstruha na grilu?

Předehřátý gril ztlumte na střední nebo nižší stupeň a pstruhy položte přímo na gril; grilujte, dokud kůže nebude zhnědlá, 6 až 7 minut z každé strany, jednou je otočte.

Pokud nebudete ryby grilovat, ale přesto chcete, aby měly kouřovou příchuť, můžete do směsi přidat tekutý kouř. Buďte ale opatrní - přidejte ho jen trochu!

Filety z limandy drsné
369 Kč
 
Obalovaná treska Family
349 Kč
 
Panko nugety ze štikozubce
399 Kč
 
Filety z candáta
369 Kč
 
Rybí filé Crispy Lemon
279 Kč
 
Treska po mlynářsku
359 Kč
 
Kalamárové kroužky v těstíčku
99 Kč
 
Obalovaná treska
399 Kč