Pokud se ptáte, jak připravit pstruha na gril, tak se nebojte, není to nic složitého!

Naložený a okořeněný grilovaný pstruh na talíři

Tento recept je náš velice oblíbený pro přípravu pstruha, ale stejně dobře se hodí na jakoukoli rybu, kterou se chystáte grilovat. Recept je záměrně jednoduchý - marináda má pouze jemně podpořit hlavní chutě: rybu a oheň.

Ingredience

  • 6 filetů ze pstruha
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky sušeného kopru (pokud nemáte rádi kopr, můžete zvolit ¼ tymiánu)
  • ½ lžičky červených pepřových vloček (případně ¼ lžičky mletého kajenského pepře)

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte olivový olej, česnek, kopr, sůl a pepřové vločky.
  2. Směs nalijte na filety ze pstruha a potřete je ze všech stran, dokud se rovnoměrně nepokryjí.
  3. Před grilováním je přikryjte a nechte 12-24 hodin v chladu.
  4. Rybu grilujte na středně vysokém žáru do požadované propečenosti. Ozdobte podle potřeby.
  5. Dobrou chuť!

Jak dlouho dělat pstruha na grilu?

Předehřátý gril ztlumte na střední nebo nižší stupeň a pstruhy položte přímo na gril; grilujte, dokud kůže nebude zhnědlá, 6 až 7 minut z každé strany, jednou je otočte.

Pokud nebudete ryby grilovat, ale přesto chcete, aby měly kouřovou příchuť, můžete do směsi přidat tekutý kouř. Buďte ale opatrní - přidejte ho jen trochu!

Rybí filety v těstíčku
259 Kč
 
Kalamárové kroužky v těstíčku
99 Kč
 
Obalovaný platýs
339 Kč
 
Tuňák steak
399 Kč
 
Argentinské krevety loupané
248 Kč
 
Rybí prsty 700g
249 Kč
 
Treska po mlynářsku
359 Kč
 
Obalovaná treska Family
349 Kč