Chcete si zkusit naložit a připravit vepřová žebra? Ukážeme vám, jak na to!
Abychom si mohli vepřová žebra naložit, budeme potřebovat domácí marinádu. Recept je jednodušší, než vypadá, takže se není čeho bát. Žebra je obvykle nejlepší připravovat den předem a druhý den je ugrilovat.
Ingredience
- 2 kg vepřových žeber
- 1 šálek hnědého cukru
- ½ šálku chilli omáčky
- ¼ šálku kečupu
- ¼ šálku sójové omáčky
- ¼ šálku worcesterské omáčky
- ¼ šálku rumu
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžička suché hořčice
- 1 špetka mletého černého pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Nakrájejte hřbety na porce a zabalte je do dvojité vrstvy alobalu.
- Pečte v předehřáté troubě 1,5 hodiny. Rozbalte je a nechte okapat. Žebra vložte do velkého pekáče.
- V misce smíchejte hnědý cukr, chilli omáčku, kečup, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, rum, česnek, hořčici a pepř. Žebra potřete omáčkou a nechte marinovat při pokojové teplotě 1 hodinu nebo v chladničce 8 hodin.
- Rozehřejte gril na střední teplotu.
- Žebra na předehřátém grilu pečte 30 minut a polévejte je marinádou. Pokud nemáte gril, můžete je dát na 30 minut do trouby.
- Dobrou chuť!
Pokud si chcete přípravu usnadnit, můžete vyzkoušet naše vepřová žebra a my vám je přivezeme až k vám domů.