Svěží pomazánka z mladého hrášku bude jistě chutnat celé rodině. Nejlépe vynikne na čerstvém pečivu nebo opečeném toastu. A zdravá snídaně je hotová!

Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

  • 80 g Gervais Original
  • 300 g hráškového pyré
  • 100 g strouhaného sýru (parmezán, popř. mozzarella)
  • 1 stroužek česneku nebo Medvědí česnek
  • čerstvá máta
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Hráškové pyré necháme povolit v mikrovlnné troubě cca 7 minut, promícháme a poté dáme vychladit do ledničky. Ve větší misce (popř. mixéru) důkladně promícháme Gervais s hráškovým pyré a nastrouhaným sýrem. Přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej, osolíme, opepříme. Podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými bagetkami, zdobíme lístky máty.

Hrášková pomazánka