Quiche je tradiční francouzský druh slaného koláče. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho podávat i jako lehkou večeři. V našem receptu najdete tip na netradiční spojení chřestu a lososa.

Náročnost: Střední
Doba přípravy: cca 60 minut
Počet porcí: 4

Rozmrazte v ledničce filety z lososa a listové těsto. Chřest nakrájejte na malé kousky a vařte ve vývaru cca 5 minut. Umyjte lososa, osušte a nakrájejte na kousky. Smíchejte zakysanou smetanu, vejce, nakrájený kopr, ochuťte solí a pepřem. Olivovým olejem vymažte malé formy na quiche a vyložte listovým těstem. Na těsto poklaďte kousky chřestu a lososa, navrch naneste krém ze zakysané smetany. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca 30 minut. Podávejte ozdobené čerstvým koprem.

Mini chřestové quiche s lososem