Náročnost: Střední
Doba přípravy: cca 60 minut
Počet porcí: 2

  • 300 g krůtích prsou
  • 100 g listového špenátu
  • 100 g cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Pepř, sůl
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička koriandru
  • 2 stroužky česneku nebo Medvědí česnek
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce přepuštěného másla

Rozmrazená krůtí prsa omyjeme a osušíme, rozklepeme tak, aby bylo maso všude stejně silné. V misce smícháme 1 lžíci olivového oleje, sůl, pepř, uzenou papriku a koriandr. Krůtí plátky v této směsi obalíme a necháme chvilku marinovat. Mezitím na 1 lžíci olivového oleje zpěníme cibulku. Do pánve přidáme rozdrcený česnek společně s listy špenátu. Na maso rovnoměrně rozprostřeme špenát a zasypeme parmazánem. Prsa zabalíme do tvaru rolek a upevníme pomocí špejle nebo zavážeme provázkem. Rozpálíme pánev a rolky opečeme na přepuštěném másle rovnoměrně ze všech stran po dobu cca 15 minut.