Teplá ovesná kaše, to je snídaně, která zahřeje a zasytí! Pokud věnujete přípravě chvilku navíc, určitě se to vyplatí. Při fermentaci dochází k částečnému štěpení škrobů a kaše je pak jednak lépe stravitelná, ale i zesládne. 

Náročnost: Střední
Doba přípravy: cca 80 minut
Počet porcí: 2

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 200 ml studené vody
  • 250 ml ovesného nápoje
  • ½ lžičky mleté skořice
  • špetka mletého fenyklu
  • 2-3 lžíce medu
  • několik oloupaných mandlí

Jemné ovesné vločky večer zalijeme v hrnci odměřeným množstvím vody a necháme je při pokojové teplotě 8–12 hodin fermentovat. Ráno pak již jen přidáme tekutý ovesný nápoj, trochu skořice, špetku mletého fenyklu a přivedeme k varu. Kaši velmi krátce povaříme, maximálně tak 1-2 minuty, déle neprovařujeme, abychom uchovali co nejvíce vitaminů, které vločky obsahují. Hotovou kaši osladíme medem a posypeme sekanými mandlemi nebo ovocem.

Fermentovaná ovesná kaše