Dýňová polévka je tradičním podzimním pokrmem, který zahřeje a oslní svou výbornou chutí. Navíc je velmi snadná na přípravu a oblíbená u všech generací.

Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

  • Dýně nakrájená na kostky (není třeba loupat)
  • 1 cibule
  • 40 g másla
  • 200 ml smetana
  • cca 500 ml vody + Delikatess vývar
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na másle zpěníme cibulku nakrájenou velmi nadrobno. Po zezlátnutí přidáme kostičky dýně a za občasného zamíchání opékáme cca 10 minut. Přidáme vývar, povaříme, nakonec zjemníme smetanou, osolíme a opepříme. Na talíři můžeme ozdobit lžičkou zakysané smetany a strouhaným muškátovým oříškem.

Dýňová polévka