Italská klasika ve zdravém provedení! Připravte si pizzu z celozrnné špaldové nebo žitné mouky a ozdobte dle receptu nebo Vaší chuti.

Náročnost: Střední
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

  • 120 g celozrnné špaldové nebo žitné mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 g sušeného droždí
  • 100 ml vlažného mléka
  • špetka soli
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 300 g rajčat v konzervě
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička tymiánu
  • 100 g mozzarelly
  • 2 čerstvá rajčata

V misce smícháme mouku, olej, droždí, teplé mléko, sůl a cukr. Přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout. V další misce si smícháme rajčata z konzervy, vylisovaný stroužek česneku a tymián, oregano a špetku soli. Vykynuté těsto vyválíme do kruhu a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Navrch poklademe na plátky nakrájená čerstvá rajčata a mozzarellu. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca 25 minut. Na pizzu můžeme přidat ještě libovolné ingredience - např. špenát, kuřecí maso, šunku, zeleninu ap.

Celozrnná pizza