Tuňák žlutoploutvý je jednou z nejvíce využívaných ryb v gastronomii. Maso má velmi jemnou chuť, bez aroma "rybiny". Chutí připomíná telecí maso, barva steaků je červená a při zahřívání postupně bledne. Nesmí se dlouho tepelně upravovat, jinak se maso vysuší a zešedne. Vhodná zeleninová příloha doplní delikátní chuť této rybí speciality.

Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 30 minut
Počet porcí: 2

Steaky z tuňáka vyjměte z obalu a nechte rozmrazit v lednici. Poté steaky omyjte, osušte a osolte a opepřete z obou stran. Poté je potřete olivovým olejem a nechte chvíli odležet. Odleželé steaky vložte na pánev nebo rozpálený rošt grilu a opékejte z každé strany max. 2 minuty. V misce smíchejte olivový olej spolu s nakrájenou chilli papričkou a nasekanou petrželkou. Hotové steaky potřete marinádou. Zeleninový mix s brokolicí vařte doměkka ve vroucí osolené vodě cca 8-10 min. Steak podávejte se zeleninou a bramborovou přílohou, např. Bramborovými dukátky.

Pečené steaky z tuňáka se zeleninou