Obliba mořských plodů v našich končinách bez moře stoupá. Jedná se o velmi lahodnou a zdravou stravu s jednoduchou přípravou. A krevety jim kralují - stačí pár minut a jsou hotové. Připravte si náš snadný recept na grilované krevety s bylinkami, kde jako ideální přílohu můžete použít čerstvě rozpečené pečivo. Je to opravdová lahůdka!
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 10 minut
Počet porcí: 3
- 1000 g Argentinské krevety
- Pečivo mix
- marináda dle Vaší fantazie
- Petrželka kudrnka nebo Medvědí česnek
- sůl a pepř (na případné dochucení)
- citrón nebo limetka
V lednici nechte rozmrazit krevety. Následně je propláchněte a osušte. Krevety pak přendejte do marinády a krátce spolu promíchejte. Poté krevety podélně napíchejte na předem namočené špejle. Rozehřejte si gril a krevety na něm zprudka ogrilujte z obou stran, dohromady asi jen 1 až 2 minuty, aby se nevysušily. Zakapejte citrónem nebo limetkou. Dozdobte petrželkou nebo medvědím česnekem. Jako ideální přílohu doporučujeme pečivo (naše zmrazené Pečivo mix vložte do předehřáté trouby a pečte při 220 °C cca 8 minut).