Jednou z nejoblíbenějších ryb u nás je pstruh. Pokud nemáte někde v okolí sádky nebo šikovného rybáře, rozhodně si tuhle výtečnou rybu dopřejte od nás. Příprava je rychlá a velmi snadná - dobrá ryba nepotřebuje příliš dalších surovin.
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 25 minut
Počet porcí: 2
- 500 g (2 ks) Pstruh duhový celý kuchaný
- 400 g Gratinované brambory se smetanou
- tymián
- rozmarýn
- máslo
- citrón
- olivový olej
- sůl
Rozmrazeného a osušeného pstruha osolte zvnějšku i uvnitř. Do vnitřku vložte plátek másla, snítek rozmarýnu, trochu tymiánu a nakonec i plátky citrónu – nevadí, když budou vyčnívat ven. Pstruha potřete zvenku lehce olejem a rozpalte gril. Rybu vložte na rozpálený gril a opékejte po každé straně asi 8 minut – při otáčení buďte opatrní a rybu obracejte vždy „zády“ dolů, aby nevyteklo máslo. Během grilování můžete pstruha lehce potírat olejem pomocí snítky rozmarýnu – získá tak vypečenou kůžičku a jemnou bylinkovou chuť i zvnějšku. Můžete ogrilovat i další plátky citrónu a pstruha jimi ozdobit na talíři. Dále předehřejte troubu na 220 °C, vložte zmrazené gratinované brambory na pečicí plech a pečte cca 25 minut.