Zapomeňte na školní jídelnu a připravte se na zcela jiný chuťový zážitek. Ukážeme Vám, jak snadno připravit parádní smažený filet, který krásně voní. Důležitou roli hraje i příloha. Tu zastoupí svěže zelený listový špenát s jednoduchou tepelnou úpravou.

Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 20 minut
Počet porcí: 3

  • 900 g Treska tmavá filet bez kůže
  • 900 g Špenát listový
  • tymián
  • rozmarýn
  • máslo
  • citrón
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl

Filety necháme rozmrznout v lednici. Poté osolíme a opepříme. Změklé máslo smícháme s bylinkami, citrónem a česnekem. Rybu potřeme a necháme chvíli odpočinout. Olej rozehřejeme a plátky masa opékáme v troubě z obou stran do zlatova. Mrazené listy špenátu vložte do osolené vroucí vody, přiveďte vodu opět k varu a vařte na mírném ohni 3 minuty. Slijte. Nebo příprava v páře: Vložte listy špenátu do napařovací nádoby. Vložte do vroucí vody a vařte odkryté po dobu cca 7 minut.

Filet z tresky se špenátem