K létu neodmyslitelně patří grilování. Kdo by odolal masu provoněnému kouřem? Grilovat můžete skoro vše - maso, zeleninu či sýry. Ovšem kuřecí křidýlka jsou naprosto fantastická záležitost. Lahodně jemná a přitom šťavnatá – co si přát víc? Jsou navíc hotová raz dva. A co se k nim nejvíce hodí? Samozřejmě čerstvě upečené bagety.  Zkuste náš recept!

Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 20 minut
Počet porcí: 3

Rozpalte velké množství oleje ve fritéze na teplotu 175 °C. Zmrazená kuřecí křídla vložte do horkého oleje a smažte do zlatova po dobu 4-5 minut. Nebo je můžete připravit v troubě. Předehřejte troubu na 200 °C. Položte hluboce zmrazená kuřecí křídla na pečicí plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do střední části trouby a pečte přibližně 15-20 minut. V troubě připravíte i bagety. Ty na středním roštu pečte po dobu 12-14 minut. Při pečení v horkovzdušné troubě bagety předem navlhčete vodou.

Grilovaná kuřecí křídla s bagetou