Znáte rybu pojmenovanou po svatém Petrovi? John Dory neboli ryba sv. Petra patří mezi výjimečné ryby. I rybáři, kterým se jí podaří vylovit, to považují za dobré znamení. Proto Vám nabízíme velmi jednoduchý recept na tuto opravdovou delikatesu mezi rybími pokrmy. A k tomu netradiční bramborovou přílohu – rösti.

Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 10 minut
Počet porcí: 4

  • 1000 g John Dory filet s kůží
  • 1000 g Rösti
  • rostlinný olej
  • citrón
  • máslo
  • koriandr

Jako první si připravte bramborovou přílohu. Rozpalte v pánvi tuk na smažení. Do pánve vložte v jedné vrstvě hluboce zmrazené bramborové placičky. Smažte na středním plamenu po dobu cca 8 minut, průběžně obracejte. Nechejte poté okapat na kuchyňském papíru. Následně začněte s přípravou ryby. Filety si necháte předem rozmrznout v chladničce. Osušte je. Pokapejte citrónovou šťávou a potřete rozpuštěným máslem. Vložíte pod mřížku rozpáleného grilu a grilujete po každé straně cca 2-3 minuty. Jakmile máte hotovo, přemístěte vše na vyhřáté talíře, každou porci si můžete dochutit omáčkou nebo dipem dle vlastní chuti a receptu, dozdobíte lístky koriandru, čtvrtkami citrónu a podáváte.

Grilovaný filet John Dory s rösti