Pokud si na dovolené u moře rádi dopřáváte jídla s plody moře, není důvod, proč si je nedopřát i doma. Například příprava mušlí je rychlá a jednoduchá a výsledek bude stejně uspokojivý jako v přímořské restauraci.

Náročnost: Středně obtížné
Doba přípravy: cca 30 minut
Počet porcí: 4

Předem rozmrazené a opláchnuté slávky krátce povařte v zeleninovém vývaru spolu s 1 dl bílého vína. Když jsou hotové, vyndejte je na talíř. V kastrůlku si připravte omáčku. Rozpuste kousek másla, přidejte bazalkové pesto. Pak přidejte trochu zeleninového vývaru a kapku smetany. Pomalu vařte a nechte odpařit přebytečnou vodu. Na jedné pánvi promíchejte uvařené gnocchi (vařit cca 4 minuty) s kouskem másla a ve druhé orestujte vyloupané slávky s kapkou olivového oleje. Na talíř nandejte gnocchi, slávky a přelijte pár lžícemi omáčky, ozdobte nasekanou pažitkou.

 

Vyloupané slávky s bazalkovým pestem a bramborovými gnocchi