Pokud si na dovolené u moře rádi dopřáváte jídla s plody moře, není důvod, proč si je nedopřát i doma. Například příprava mušlí je rychlá a jednoduchá a výsledek bude stejně uspokojivý jako v přímořské restauraci.
Náročnost: Středně obtížné
Doba přípravy: cca 30 minut
Počet porcí: 4
- 1000 g Mořské mušle vyloupané vařené
- 1000 g Gnocchi
- bazalkové pesto
- bílé víno 1 dl
- smetana
- máslo
- zeleninový vývar
- pažitka
- olivový olej
Předem rozmrazené a opláchnuté slávky krátce povařte v zeleninovém vývaru spolu s 1 dl bílého vína. Když jsou hotové, vyndejte je na talíř. V kastrůlku si připravte omáčku. Rozpuste kousek másla, přidejte bazalkové pesto. Pak přidejte trochu zeleninového vývaru a kapku smetany. Pomalu vařte a nechte odpařit přebytečnou vodu. Na jedné pánvi promíchejte uvařené gnocchi (vařit cca 4 minuty) s kouskem másla a ve druhé orestujte vyloupané slávky s kapkou olivového oleje. Na talíř nandejte gnocchi, slávky a přelijte pár lžícemi omáčky, ozdobte nasekanou pažitkou.