Hledáte jednoduché jídlo s kvalitou jako z nejlepší restaurace? Vyzkoušejte steak z tuňáka. Steaky z tuňáka jsou jedním z našich nejoblíbenějších jednoduchých jídel, protože mají vysoký obsah bílkovin a jsou připravené během chvilky: pouhé 2 až 4 minuty!

Steak z tuňáka na pánvi

U steaků z tuňáka je tuňák již zbaven kůže, vykostěn a nakrájen na porce, takže jeho použití je velmi snadné, protože kromě dochucení není třeba nic provádět, a navíc je jeho příprava mimořádně rychlá. Chuť masa se rozplývá v ústech. Když steaky z tuňáka připravíte na rozpálené pánvi, je to jedno z nejpůsobivějších jídel, které můžete připravit!

Kde koupit steak z tuňáka?

Velice oblíbené je maso z tuňáka žlutoploutvého, které se používá do sushi, poke bowlů nebo se připravuje jako celý steak. Najít kvalitní čerstvé kusy steaků z tuňáka může být v obchodech často dosti komplikované. Ideálním řešením je hledat mražené steaky, které mohou být ještě čerstvější než čerstvé. Hledejte ale pouze takové mražené steaky, které jsou bleskově zmrazeny hned po ulovení. Následně je stačí rozmrazit přes noc v lednici.

O tom, jak veškeré ryby mrazíme ihned po výlovu si můžete přečíst v článku o našem mrazícím řetězci.

Tuňák steak cena

Cena se odvíjí podle kvality. Kvalitní kusy steaků z tuňáka zamražené ihned po výlovu se mohou pohybovat okolo 600 Kč za kg.

Steak z tuňáka recept na pánvi

Ingredience pro 2 osoby:

  • 2 steaky z tuňáka
  • olivový olej na potření

Postup:

  1. Steaky z tuňáka lehce potřete olejem a okořeňte.
  2. Vložte steaky z tuňáka na rozehřátou pánev a nechte je smažit 1-2 minuty podle tloušťky steaků.
  3. Tuňáka otočte a 1-2 minuty smažte i z druhé strany. Podívejte se na stranu tuňáka, abyste zjistili, jak moc je propečený. Před podáváním nechte steaky pár minut odpočívat.

Omáčka na steak z tuňáka

Omáčku připravte těsně před podáváním. Protože se jedná o máslovou omáčku, je nejlepší omáčku připravit bezprostředně před podáváním steaků z tuňáka, aby se máslo dokonale rozpustilo. Nedoporučujeme omáčku připravovat předem.

Ingredience:

  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce zavařených kaparů, okapaných
  • ¼ šálku čerstvé petrželky, jemně nasekané
  • ½ lžičky citronové kůry
  • 1 celý stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • 1 špetka soli

Postup:

  1. Máslo rozpusťte v malém hrnci nebo na pánvi na mírném ohni.
  2. Po rozpuštění přidejte kapary (celé nebo nasekané pro hladší omáčku), jemně nasekanou petrželku, citronovou kůru, rozmačkaný stroužek česneku, dijonskou hořčici a sůl a vařte, dokud se nerozvoní, asi 3 minuty.
  3. Odstavte z ohně a vyjměte stroužek česneku.

Steak z tuňáka příloha

Nejlepší přílohy pro steak z tuňáka:

Krevety vannamei 41/50
359 Kč
 
Kalamárové kroužky v těstíčku
99 Kč
 
Krevety vannamei 26/30
389 Kč
 
Panko nugety ze štikozubce
399 Kč
 
Filety z candáta
369 Kč
 
Filety z limandy drsné
369 Kč
 
Treska tmavá loin steak
369 Kč
 
Argentinské krevety loupané
248 Kč