Náročnost: Střední
Doba přípravy: 60 minut + chlazení

  • 150 g sušenek (Bebe, popř. máslové)
  • 70 g ghí (přepuštěného másla)
  • 250 ml smetany
  • 40 g třtinového cukru
  • 100 g másla
  • 100 ml mléka
  • Špetka soli
  • 500 g kvalitní čokolády (min. 70 % kakaa)
  • 3 lžíce likéru Amaretto (popř. brandy)
  • 500 g mraženého Lesního ovoce
  • 100 g třtinového cukru
  • 150 ml vody

Sušenky v robotu nebo mixéru rozsekejte nadrobno a poté je promíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs upěchujte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte ztuhnout do ledničky. V hrnci zahřejte smetanu, přidejte cukr, máslo, mléko a špetku soli a chvilku povařte. Do hrnce nalámejte čokoládu a likér a míchejte do rozpuštění čokolády a spojení konzistencí. Poté rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

Ještě teplý čokoládový krém nalijte na sušenkový základ a dejte do ledničky alespoň na 3 hodiny. Vychlazený dort vyjměte z formy a odstraňte pečicí papír. Opatrně navrch navrstvěte mírně rozmrazené lesní ovoce (cca 100 g). Cca 400 g mraženého lesního ovoce nechte rozvařit s cukrem a trochou vody (100-200 ml) a rozmixujte na hustou omáčku, kterou přelijte dort při podávání.